Xbox: «Πιο ευέλικτες» κονσόλες επόμενης γενιάς προγραμματίζονται για το 2028

Έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν λόγω της δικαστικής μάχης με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft (μάχη που κέρδισε η Microsoft) αποκαλύπτουν πως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα γενιά κονσολών το 2028.

Προφανώς και ο τεχνολογικός γίγαντας δεν ήθελε να γίνει γνωστή ακόμα μια τέτοια πληροφορία, ωστόσο μαθεύτηκε πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία συνάντηση υψηλού επιπέδου σχετικά με αυτό.

Η τρέχουσα γενιά κονσολών κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020 επομένως (λαμβάνοντας υπόψη και την πανδημία) το 2028 μοιάζει μια λογική στιγμή να κυκλοφορήσει η επόμενη.

Αυτό που δείχνουν τα νέα έγγραφα είναι ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν είναι μια ασαφής εικασία, αλλά ένας στόχος που αποφασίστηκε τον Μάιο του 2022 κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην οποία συμμετείχαν δώδεκα διαφορετικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Microsoft, Satya Nadella, της Οικονομικής Διευθύντριας Amy Hood και του επικεφαλής της Xbox Gaming, Phil Spencer.

Το έγγραφο αποκαλύπτει έναν exec που δεν ανήκει στο τμήμα της Xbox που ρωτά εάν το Xbox επόμενης γενιάς θα εξακολουθεί να είναι μια παραδοσιακή κονσόλα με σταθερά πρότυπα hardware ή αν θα είναι κάτι πιο ανοιχτό.

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ασαφής, αλλά φαίνεται…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο