Το νέο τρεντ στο TikTok για το μαύρισμα είναι μια πολύ κακή ιδέα – Αυξάνει τον κίνδυνο εγκαύματος και καρκίνου

Το TikTok είναι γεμάτο με μυστικά ομορφιάς. Κάποια από αυτά είναι λαμπρά, άλλα όχι και τόσο. Αλλά μια από τις πιο πρόσφατες τάσεις ομορφιάς που προέκυψαν από την πλατφόρμα είναι το μαύρισμαμπύρας – και δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Νέα μόδα για τους χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης είναι να χρησιμοποιούν μπύρα ως λοσιόν μαυρίσματος. Το hashtag #beertan έχει σχεδόν 300.000 προβολές και περιλαμβάνει βίντεο με ανθρώπους που καλύπτουν το σώμα τους με μπύρα πριν ξαπλώσουν στον ήλιο.

Οι δημιουργοί περιεχομένου λένε ότι το hack επιταχύνει τη διαδικασία μαυρίσματος.

Πιθανότατα δεν θα αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας δεν συμφωνούν με αυτή τη νέα τάση. Ο Δρ Rutsnei Schmitz, αισθητικός δερματολόγος στο Dubai Cosmetic Surgery, το περιγράφει ως «καταστροφικό».

Λέει ότι το πρώτο πρόβλημα με την τάση μαυρίσματος μπύρας της TikTok είναι ότι έχει επινοηθεί από ανθρώπους που δεν είναι ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος. Ο Schmitz συνιστά πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός επαγγελματία περιποίησης δέρματος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την ασφάλεια στον ήλιο. Η δεύτερη –και μεγαλύτερη– ανησυχία είναι ότι προσφέρει μηδενική προστασία από τις βλάβες από τον ήλιο. «Το πρόβλημα με αυτή την τάση…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο