Ένας ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου εξηγεί πώς έβγαλε πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις από το TikTok Shop

Όταν ο 23χρονος George Robinson άρχισε να εργάζεται στο οικογενειακό του ζαχαροπλαστείο «SoSweet» το 2020, στόχος του ήταν να αναπτύξει την παρουσία της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνη την εποχή, το SoSweet ήταν ένα δημοφιλές ζαχαροπλαστείο με έδρα το Ντέβον της Αγγλίας.

Ο Robinson ξεκίνησε δημιουργώντας έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου και λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης για το κατάστημα σε πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Instagram. Αλλά το TikTok εκτόξευσε πραγματικά το SoSweet στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου εκείνης της χρονιάς, ένα βίντεό του που αναπαρήγαγε μια σκηνή από τη βρετανική κωμική σειρά «Gavin & Stacey» έγινε viral και έφτασε τον λογαριασμό σε 20.000 followers μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο Robinson διπλασίασε το περιεχόμενο και βρήκε τρόπους αλληλεπίδρασης με τους δυνητικούς πελάτες. Απάντησε σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχόλια, έδωσε εκπτώσεις στους οπαδούς του στο TikTok και δημιούργησε βίντεο όπου έδειχνε τον εαυτό του ή κάποιον από την ομάδα του να συσκευάζει τις παραγγελίες των πελατών. Είπε ότι η ομάδα του δημοσίευε 30 έως 40 βίντεο την ημέρα για σχεδόν δύο μήνες. «Το είδαμε ως μια πλατφόρμα ψυχαγωγίας και επικεντρωθήκαμε στο να κάνουμε αυτή τη σύνδεση μεταξύ ψυχαγωγίας και προώθησης των πωλήσεων στο διαδίκτυο και…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο