To trend στο TikTok με την ταινία στο στόμα ενώ κοιμάστε, μπορεί να μην είναι τόσο ευεργετικό όσο σας λένε

Είναι μια τάση του TikTok, υποστηρίχθηκε από την Gwyneth Paltrow και αποκαλύφθηκε πρόσφατα ως συνήθεια της πρώην παρουσιάστριας του Countryfile, Julia Bradbury. Αλλά είναι καλό για την υγεία σου να κλείνεις με το στόμα σου με ταινία τη νύχτα;

Σύμφωνα – όπως αναφέρει ο Guardian στο δημοσίευμά του – με το ίδρυμα Kent Community Health NHS, η αναπνοή από τη μύτη έχει οφέλη.

Μεταξύ αυτών, σημειώνει, η μύτη βοηθά στο φιλτράρισμα της σκόνης, της γύρης και άλλων ουσιών στον αέρα που αναπνέουμε, ενώ επίσης υγραίνει και θερμαίνει τον αέρα, αποτρέποντας τον ερεθισμό των αεραγωγών.

Ο Δρ Μάικλ Φιτζπάτρικ, ειδικός στη φυσιολογία των ανώτερων αεραγωγών στο Πανεπιστήμιο Queen’s στον Καναδά, σημείωσε ότι η ρινική αναπνοή έχει θετικά στοιχεία, αλλά πρότεινε ότι η στοματική ταινία σε μια προσπάθεια να την ενθαρρύνει μπορεί να είναι προβληματική.

«Βασικά, το δέσιμο με ταινία στο στόμα είναι μια κακή ιδέα, επειδή αναπνέουμε από το στόμα μας μόνο όταν η μύτη είναι μερικώς ή πλήρως φραγμένη», είπε στον Guardian. «Επομένως, εάν η μύτη είναι μερικώς ή πλήρως αποφραγμένη, το δέσιμο με ταινία στο στόμα δεν έχει νόημα και θα ήταν μόνο επιβλαβές».

Τι γίνεται με εκείνους που λένε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο