Snapchat: Το «διαφορετικό» και «θετικό» μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Το Snapchat, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των εφήβων, καλλιεργεί την εικόνα μιας ευχάριστης και καλοπροαίρετης εφαρμογής προκειμένου να πάρει αποστάσεις από το Instagram, το TikTok και άλλες πλατφόρμες που κατηγορούνται για τις επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία των νέων. Όμως δεν πείθει τους πάντες.

«Όταν ξεκινήσαμε το Snapchat, θέλαμε κάτι διαφορετικό. Δεν μας άρεσαν (τα υπάρχοντα) μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Ίβαν Σπίγκελ επικεφαλής του Snap.

Στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας στη Σάντα Μόνικα υπενθύμισε ότι η Snap ξεκίνησε πρώτη τα vertical videos και το 2013 τα “stories” που εξαφανίζονται μέσα σε 24 ώρες, εφαρμογές τις οποίες έχουν έκτοτε αντιγράψει πολλές πλατφόρμες.

«Δεν υπάρχουν ‘likes’ ή σχόλια, μοιράζεστε την άποψή σας», υπογράμμισε. «Και αυτό δουλεύει. Περισσότεροι από 850 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Snapchat (κάθε μήνα) και ο αριθμός τους αυξάνεται».

Όμως, αν και η εφαρμογή έχει γίνει το βασικό μέσο επικοινωνίας πολλών εφήβων, η εταιρεία δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα κερδοφόρα και παραμένει στη σκιά των γιγάντων, όπως η Meta, η Google και το TikTok.

Μια θέση που έχει και τα πλεονεκτήματά της: το Snapchat μπορεί να παριστάνει τον καλό μαθητή στις αρχές, τις ενώσεις και τους…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο