Samsung Galaxy S25: Φήμες ότι ορισμένα μοντέλα δεν θα έχουν τσιπ Snapdragon

Πρόσφατες φήμες θέλουν τη Samsung να μη χρησιμοποιεί chipset Snapdragon 8 Gen 4 και Exynos 2500 σε ορισμένα από τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S25.

Mεγάλοι κατασκευαστές τηλεφώνων θέλουν να αποφύγουν το κόστος των chipset για κινητά της Qualcomm και επιλέγουν τον επεξεργαστή Dimensity 9400 της MediaTek που θα τροφοδοτεί επερχόμενες ναυαρχίδες όπως η σειρά Oppo Find X8. Η επιλογή ενός επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 4 τώρα κοστίζει πάνω από 200 $ ενώ το Dimensity κοστίζει λιγότερο από 150 $ το καθένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung θέλει κι εκείνη να εξοικονομήσει κόστος παραγωγής και  να συνάψει συμβόλαιο με την MediaTek σχετικά με την τελευταία της σειρά chipset Dimensity, βλέποντας τα καλά αποτελέσματα στο benchmark.

Αρχικά, η Samsung διαπραγματευόταν να τοποθετήσει ένα τσιπ MediaTek σε όλα τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S25 . Σύμφωνα με κάποιον tipster, ωστόσο, έκτοτε εγκατέλειψε την ιδέα και μόνο το Galaxy S25 FE θα φoράει επεξεργαστή Dimensity την επόμενη χρονιά.

Ένας λόγος που η Samsung μπορεί να εγκατέλειψε την ιδέα να βάλει εξ ολοκλήρου Dimensity στην επόμενη ναυαρχίδα της είναι ότι δεν είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις από τη λαβή της Qualcomm στην αγορά των chipset για κινητά, ειδικά στις…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο