iPhone 16 Pro: Με stacked αισθητήρα κάμερας;

H σειρά iPhone 16 της Apple αναμένεται να φτάσει το φθινόπωρο του 2024 αλλά οι φήμες για το τι αναβαθμίσεις θα φέρει έχουν ξεκινήσει ήδη.

Πιο συγκεκριμένα, ακούγεται πως θα υιοθετήσει έναν σχεδιασμό stacked αισθητήρα κάμερας στο πίσω μέρος, αφότου το υιοθετήσουν τα vanilla μοντέλα iPhone 15 του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον αναλυτή της βιομηχανίας της Apple Ming-Chi Kuo.

Τα φετινά μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus αναμένεται να διαθέτουν φακό πίσω κάμερας 48 megapixel με σχεδιασμό stacked αισθητήρα εικόνας CMOS (CIS) που μπορεί να συλλάβει περισσότερο φως.

Τα ζητήματα απόδοσης παραγωγής του νέου σχεδιασμού αισθητήρων πιθανότατα εμπόδισαν την Apple να τον εφαρμόσει σε όλα τα μοντέλα iPhone 15 φέτος. Ακόμα, αν και η high-end χωρητικότητα CIS της Sony αναμένεται να παραμείνει περιορισμένη μέχρι το 2024, η Apple έχει εξασφαλίσει τις περισσότερες από τις παραγγελίες της Sony εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με τον Kuo, η περιορισμένη ικανότητα της Sony αναμένεται να ωφελήσει τον αντίπαλο προμηθευτή Will Semiconductor, ο οποίος θα πάρει περισσότερες παραγγελίες για CIS υψηλής ποιότητας από κινεζικές μάρκες smartphone.

Φήμες αναφέρουν ότι η ultrawide κάμερα 48 megapixel που χρησιμοποιείται στο iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει έναν υβριδικό…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο