iPhone 15 Pro Max: Η πιο ανταγωνιστική ναυαρχίδα της Apple εδώ και χρόνια

Το iPhone 15 Pro Max παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση Wonderlust από την Apple και θεωρείται ότι είναι η πιο ανταγωνιστική ναυαρχίδα της εταιρείας εδώ και χρόνια.

Το μοναδικό περισκόπιο “tetraprism” του smartphone το κάνει άκρως ανταγωνιστικό απέναντι στα top android. Ο μοναδικός σχεδιασμός του φακού διαθέτει ένα πρίσμα που αναπηδά το φως σε γωνία 90 μοιρών τέσσερις φορές πριν φτάσει στον αισθητήρα. Όσο περισσότερο ταξιδεύει το φως, τόσο μεγαλύτερο είναι το ζουμ και η Apple βρήκε τον τρόπο να συγκεντρώσει 120 χιλιοστά (5x, από την κύρια κάμερα) ζουμ στο μικρότερο χώρο μέχρι τώρα.

Η telephoto κάμερα της Apple έχει επίσης το μεγαλύτερο διάφραγμα στα 120 mm με f/2,8. Συγκριτικά, η telephoto κάμερα 120 mm του Xiaomi 13 Ultra έχει φακό f/3.0, αν και αυτός έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα.

Aκόμα, το A17 Pro στα μοντέλα iPhone 15 Pro είναι το πρώτο τσιπ 3 nm στον κόσμο. Είναι υπερσύγχρονο με τη μοναδική διαμόρφωση της Apple – η CPU έχει 2 πυρήνες απόδοσης και 4 πυρήνες αποδοτικότητας, ενώ η GPU είναι μια μονάδα 6 πυρήνων με Ray Tracing.

Η μετάβαση του iPhone στο USB-C φημολογούνταν εδώ και χρόνια και τελικά είναι εδώ….

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο