iOS 17: Τι νέο υπάρχει σε Autocorrect και Keyboard

Στο iOS 17 η Apple έφερε στο iPhone μικρές αλλά αξιοσημείωτες αλλαγές στο πληκτρολόγιο, κάνοντας καλύτερη την εμπειρία χρήστη.

Αutocorrect

Η τεχνολογία machine learning που χρησιμοποιεί η Apple για αυτόματη διόρθωση έχει βελτιωθεί στο iOS 17. Η Apple λέει ότι έχει υιοθετήσει ένα “μοντέλο γλώσσας transformer”, που θα εξατομικεύει καλύτερα την αυτόματη διόρθωση σε κάθε χρήστη. Μπορεί να μάθει τις προτιμήσεις και τις επιλογές λέξεων για να είναι πιο χρήσιμο.

Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης του iOS 17 οι περισσότεροι χρήστες θα παρατηρήσουν ότι οι προτάσεις αυτόματης διόρθωσης είναι πολύ καλύτερες στην πρόβλεψη του τι θέλετε να πείτε και στην παρουσίαση λέξεων για να τις πατήσετε για αυτόματη συμπλήρωση. Όταν χρησιμοποιείτε ακρωνύμια, συντομευμένες λέξεις, λέξεις αργκό και καθομιλουμένη, η αυτόματη διόρθωση δεν είναι τόσο επιθετική με την αυτόματη διόρθωση, αλλά εξακολουθεί να είναι σε θέση να διορθώσει τυχαία τυπογραφικά λάθη.

Ο Craig Federighi της Apple είπε χιουμοριστικά ότι το iPhone δεν θα κάνει πλέον “ducking” σε μια συγκεκριμένη βρισιά που στην πραγματικότητα θέλατε να πληκτρολογήσετε.

Διόρθωση Autocorrect

Όταν το Autocorrect αλλάζει μια λέξη, υπάρχει τώρα μια μπλε γραμμή κάτω από τη διορθωμένη λέξη που μπορείτε να πατήσετε. Πατώντας τη μπλε γραμμή εμφανίζεται η αρχική λέξη…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο