H Suzuki τιμά έναν θρύλο του MotoGP

Η Suzuki Ιταλίας θέλοντας να τιμήσει έναν αναβάτη-θρύλο των αγώνων MotoGP δημιούργησε μία ειδική έκδοση του Swift Sport. 

Ένας από τα πιο διάσημα ονόματα της δεκαετίας του ’90 στο Grand Prix GP500, πλέον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ήταν ο Τεξανός Κέβιν Σβάντζ, ο οποίος πρωταγωνιστούσε με μία Suzuki RGV 500, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο το 1993.

Για να γιορτάσει η Suzuki Ιταλίας τα 30 χρόνια από εκείνη την μεγαλειώδη επιτυχία, αποφάσισε να αφιερώσει στον Αμερικανό αναβάτη ένα αυτοκίνητο, το Swift Sport, μια μοτοσικλέτα, την GSX-8S και μια εξωλέμβια μηχανή σκάφους (DF200AP).

Το Suzuki Swift «Kevin Schwantz Edition» σε ότι αφορά το τεχνικό του κομμάτι παραμένει ανέπαφο. Το ήπια υβριδικό σύνολο των 1,4 λίτρων αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής με κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και τεχνολογία.

Εξωτερικά ωστόσο είναι μοναδικό. Ο χρωματισμός είναι εμπνευσμένος από τον χορηγό που είχε εκείνη την περίοδο η Suzuki στα Grand Prix, που ήταν η καπνοβιομηχανία Lucky Strike. Το λευκό λοιπόν και το κόκκινο επικράτησαν με ένα μεγάλο στρογγυλό νούμερο 34, παρόμοιο με αυτό που έτρεχε ο Σβάντζ, να έχει τοποθετηθεί στο καπό. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο