H Huawei ξεπέρασε σε πωλήσεις την Apple στην Κίνα για πρώτη φορά σε 46 μήνες

Για πρώτη φορά σε 46 μήνες, οι πωλήσεις smartphone της Huawei στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ξεπέρασαν τις πωλήσεις του iPhone στη χώρα.

Η έκθεση της CINNO Research δείχνει ότι η Huawei συνεχίζει να έχει δυναμική στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, μετά την αποκάλυψη της σειράς Mate 60 πέρυσι. Καθώς δεν έχει πρόσβαση στην αγορά chipset που υποστηρίζουν 5G μετά από τις αμερικανικές κυρώσεις, η Huawei εξέπληξε τους πάντες τροφοδοτώντας τη ναυαρχίδα Mate 60 με τον δικό της επεξεργαστή Kirin 9000s 5G.

Ήταν η πρώτη φορά από τη σειρά Mate 40 του 2020 που η Huawei μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ένα chipset υποστήριξης 5G για να τροφοδοτήσει το δικό της τηλέφωνο. Το Kirin 9000s κατασκευάστηκε από το κορυφαίο χυτήριο της Κίνας, SMIC, χρησιμοποιώντας τον κόμβο των 7 nm, καθιστώντας τον μία και δύο γενιές πίσω από τα τσιπ 3nm και 4nm που χρησιμοποιούνται σε κορυφαία μοντέλα το 2023 και το 2024.

Ωστόσο, υπάρχουν φήμες ότι η σειρά Mate 70 θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, θα διαθέτει επεξεργαστή Kirin 9100 5nm που θα κατασκευαστεί από την SMIC. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χυτήριο θα χρησιμοποιήσει μια περίπλοκη τεχνική πολλαπλών μοτίβων για να επισημάνει τις…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο