Google Pixel Fold: Πώς έπαθαν εμμονή με ένα διαβατήριο για τον μεντεσέ

To Pixel Fold χρησιμοποιεί έναν μεντεσέ που το κρατά τελείως επίπεδο όταν είναι ανοιχτό και η Google εξηγεί πως τα κατάφερε. Σε μια ανάρτησή της για τον μεντεσέ, αναφέρει πως πρόκειται για έναν “180-degree custom built fluid friction” μεντεσέ που δεν εμποδίζει πουθενά στην εσωτερική οθόνη όταν το smartphone είναι ξεδιπλωμένο.

“Με άλλες πτυσσόμενες συσκευές έχετε τα εξαρτήματα μεντεσέδων κάτω από την οθόνη, τα οποία αυξάνουν το πάχος. Έτσι, με τον μεντεσέ μας, μετακινήσαμε αυτά τα εξαρτήματα εξ ολοκλήρου στα άκρα της συσκευής, όχι κάτω από την οθόνη, γεγονός που το κάνει να είναι πολύ πιο λεπτό”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Google.

Εκτός από το να το κρατήσει λεπτό, η Google έπρεπε να δημιουργήσει και έναν μεντεσέ που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στη συνεχή χρήση και στα ανοιγοκλεισίματα.

Ο George Hwang, ο product manager για το Pixel Fold, αποκάλυψε πόσο δύσκολο ήταν να σχεδιάσεις ένα τέτοιο στοιχείο. «Για να το θέσω απλά, αυτό είναι το πιο περίπλοκο προϊόν που έχω δουλέψει ποτέ», είπε.

Για να πετύχει το μηχανισμό η ομάδα της Google εξέτασε τον τρόπο που διπλώνει το χαρτί και το βιβλίο. Όπως σημειώνει ο βιομηχανικός σχεδιαστής της Google Sangsoo Park, “Θέλαμε να αναδημιουργήσουμε τον…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο