Google: Αν δείτε αυτή την «κόκκινη γραμμή» στην οθόνη αλλάξετε αμέσως τους κωδικούς σας

Η Google κυκλοφόρησε μια λίστα με τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταλάβετε εάν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί.

Ο τεχνολογικός γίγαντας βοηθά τους χρήστες που πιστεύουν ότι κάποιος θα μπορούσε να έχει συνδεθεί στον λογαριασμό τους και έχει προσφέρει μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε αν συμβεί σε εσάς.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδικτυακό Κέντρο βοήθειας της εταιρείας όταν πιστεύουν ότι η ασφάλειά τους έχει τεθεί σε κίνδυνο.

Συνήθως το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι θα είναι μια ειδοποίηση από την Google για να σας ειδοποιήσει ότι υπήρξε μια ασυνήθιστη σύνδεση, αλλαγές στις πληροφορίες ή τις ρυθμίσεις σας ή μια νέα συσκευή που έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας.

Αλλά η εταιρεία έχει πλέον κοινοποιήσει ότι το μεγαλύτερο σημάδι που πρέπει να προσέξετε είναι μια κόκκινη γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης σας.

Η γραμμή μοιράζεται ένα μήνυμα που λέει: “Εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας”.

Άλλα σημάδια περιλαμβάνουν αλλαγές στους αριθμούς τηλεφώνου ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης – η Google συμβουλεύει να διορθώσετε αμέσως οτιδήποτε άγνωστο έχει προστεθεί ή αλλάξει.

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Κάνε εγγραφή στο newsletter του newsbomb.gr

Λένε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο