4 πράγματα που δε γνώριζες για το Instagram

Με περίπου 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, το Instagram είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολύ υψηλή, μάλιστα, απήχηση σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Ακόμα, όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα δε γνωρίζεις για την αγαπημένη εφαρμογή!

Το Instagram είναι πιο παλιό από όσο νομίζεις

Το πρώτο μεγάλο κύμα νέων χρηστών στο Instagram ήρθε στην εκπνοή του 2011, όταν η Apple το έχρισε εφαρμογή της χρονιάς. Στην πραγματικότητα, το Instagram είχε ήδη συμπληρώσει 14 μήνες λειτουργίας και 14 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, οι οποίοι, μάλιστα, ήταν αποκλειστικά κάτοχοι iPhone. Η αναγνώριση από την Apple, σε συνδυασμό με την επέκταση της εφαρμογής σε συσκευές Android, εκτόξευσαν την απήχηση του Instagram.

Η πρώτη φωτογραφία στο Instagram

To Instagram δημιουργήθηκε από τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Stanford, Mike Krieger και Kevin Systrom, οι οποίοι γνωρίστηκαν ως εργαζόμενοι στην κατασκευή της εφαρμογής Burbn. Η παρθενική φωτογραφία που ανέβηκε ποτέ στην εφαρμογή συνήθως χρεώνεται στον τελευταίο.

Πρόκειται για μία φωτογραφία της 16ης Ιουλίου του 2010, που απεικονίζει ένα γκόλντεν ριτρίβερ. Στην πραγματικότητα, όμως, η πρώτη φωτογραφία του Instagram ανέβηκε από τον Krieger την ίδια ημέρα και δείχνει τη θέα από τον πρώτο χώρο που στέγασε τα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο