Σε διελκυστίνδα ευθυνών μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) εξελίσσεται η λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρόμου την τελευταία δεκαετία, παρότι αμφότερες προέρχονται από την ίδια μήτρα
Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έφερε στην επιφάνεια μια σχέση «που ποτέ δεν υπήρξε ανέφελη» κατά τους καλά γνωρίζοντες, καθώς η συντήρηση του δικτύου και το μεταφορικό έργο, καίτοι απολύτως αλληλένδετα, πυροδότησαν ουκ ολίγες κρίσεις ανάμεσα στις δύο εταιρίες, φτάνοντας μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων.
Για έναν δημόσιο οργανισμό-κολοσσό, όπως φάνταζε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η διάσπασή του σε επιμέρους μονάδες διοίκησης αποτέλεσε από ένα σημείο και μετά σχεδόν μονόδρομο, για λόγους πρωτίστως λειτουργικούς. Από αυτήν την εσωτερική αναδιανομή αρμοδιοτήτων, ανθρώπινων πόρων και κρατικών επιδοτήσεων, αναδύεται το 2005 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως θυγατρική εταιρεία 100% του ΟΣΕ, για να αναλάβει δύο χρόνια μετά το σύνολο των μεταφορών, σε επίπεδο λειτουργίας και εκμετάλλευσης.
30 ? true : false; var REFRESH_KEY = ‘refreshOnView’; var REFRESH_VALUE = autoRefresh ? ‘yes’ : ‘no’; if (sizes) { definedSlot = googletag.defineSlot(code, size, divId) .setTargeting(REFRESH_KEY, REFRESH_VALUE) .addService(googletag.pubads()) .defineSizeMapping(getSizeMapping(googletag, sizes)); } else { definedSlot = googletag.defineSlot(code, size,…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο