Τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της κατέγραψε η μετοχή της Meta (Facebook), στον απόηχο των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η «βουτιά» κατά 25% της μετοχής προκάλεσε ζημιές πάνω από 200 δισ. δολάρια για την εταιρεία, με τη σημερινή ημέρα να είναι η χειρότερη για τη μετοχή από τότε που εισήχθη ο όμιλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το 2012, και η μεγαλύτερη ημερήσια βουτιά σε όρους κεφαλαιοποίησης εισηγμένης που έχει καταγραφεί ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Να σημειωθεί πως η προηγούμενη μεγάλη πτώση καταγράφηκε στις 26 Ιουλίου του 2018, όταν από τη εταιρεία είχαν κάνει «φτερά» 120 δισ. δολάρια.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχασε χρήστες στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά στην ιστορία του, ανακοίνωσε χθες, μειωμένα κέρδη κατά το τέταρτο τρίμηνο και μια προοπτική επιβραδυμένης ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα στο δ’ τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3,67 δολ. και τα έσοδα στα 33,67 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 3,84 δολ. και έσοδα στα 33,4 δισ. δολάρια. Επιπλέον, οι ημερήσιοι χρήστες της πλατφόρμας ανήλθαν στους 1,93 δισ. χρήστες έναντι 1,95 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα παραπάνω είναι τα πρώτα εταιρικά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο