Ονομάζεται Geo virtual fieldtrips και είναι ένας εναλλακτικός τρόπος περιήγησης σε μια περιοχή με ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον. Το ταξίδι δεν γνωρίζει σύνορα και κρύβει περιπέτεια. 

Με τη χρήση της ψηφιακής χαρτογραφίας και τα εργαλεία και δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία Geo virtual fieldtrips, κάθε χρήστης του διαδικτύου μπορεί να «επισκεφθεί» οποιοδήποτε σημείο ενδιαφέροντος, χωρίς να βρίσκεται πραγματικά εκεί. Είναι κάτι παραπάνω από μια απλή παρουσίαση εικόνων και διαφανειών.

Φωτογραφίες, βίντεο, καθώς και δορυφορικές εικόνες, τόσο σε δύο, όσο και σε τρεις διαστάσεις, μεταφέρουν τους χρήστες κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη…

Είναι πολύ εύκολα στη χρήση και προσβάσιμα από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως έναν προσωπικό υπολογιστή, ένα tablet ή ένα κινητό τηλέφωνο.

Geo virtual fieldtrips: Η πλατφόρμα που σε «ταξιδεύει» παντού 

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Νίκη Ευελπίδου, ο Γενικός διευθυντής της Ε.Α.Γ.Μ.Ε Τσώκος Ανδρέας και ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής Έργων Γκούτης Διονύσιος δημιούργησαν την πλατφόρμα Geo virtual fieldtrips η οποία περιλαμβάνει εικονικές γεωλογικές περιηγήσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και γεωγραφικών δεδομένων, η εικονική περιήγηση οδηγεί στην…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο