2022: Τα 10 παγκόσμια γεγονότα που θα «σφραγίσουν» τη νέα χρονιά

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν εν πολλοίς το υπόλοιπο της θητείας Μπάιντεν, η ατζέντα του 2022 είναι γεμάτη με μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα.

Το 2021 δεν ήταν η χρονιά που περιμέναμε από πολλές απόψεις, το 2022 όμως ξεκινά με προσδοκίες, παρά το γεγονός ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και οι νέες μεταλλάξεις καιροφυλακτούν. Το νέο έτος, η χρονιά της τίγρης σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο, θα έχει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και μεγάλα επιστημονικά εγχειρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Επίσης θα είναι η χρονιά που το Facebook θα βυθιστεί στο «metaverse», έναν εικονικό κόσμο συνδεδεμένο με κάθε είδους ψηφιακό περιβάλλον, στον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να συμμετέχουν και όχι απλώς να κοιτάζουν, μία εξέλιξη που θα αλλάξει τη σχέση μας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις επόμενες δεκαετίες όπως τουλάχιστον οραματίζεται ο «Mr Facebook», Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στις 4 Φεβρουαρίου εγκαινιάζονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, με την κινεζική πρωτεύουσα να γίνεται η πρώτη πόλη στην ιστορία που θα έχει φιλοξενήσει Χειμερινούς αλλά και Θερινούς Αγώνες. Το…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο