Τι είναι τα «canon events» που «ξεπήδησαν» από το «Spider Man» και εξελίχθηκαν σε φρενίτιδα στο Τiktok

H νέα ταινία του «Spider-Man: Across The Spider-Verse» καταγράφεται ήδη ως η πιο επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της Sony. Όμως η επιρροή της φαίνεται πως ξεπερνά τις ταμειακές εισπράξεις. Ένα βασικό σεναριακό στοιχείο για την πλοκή της ταινίας είναι τα «canon events», τα αναπόφευκτα κομβικά γεγονότα που καθορίζουν τη ζωή ενός ανθρώπου.

Καταδεικνύοντας τη μεγάλη επιρροή της ταινίας, τα «canon events» ξέφυγαν από τον «αραχνοκόσμο» και εξαπλώνονται ως τάση στα social media που αφορά στην καθολική ανθρώπινη εμπειρία του να συλλογίζεσαι με λύπη τα πράγματα που θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά στη ζωή σου.

Στην ταινία «Spider-Man: Across The Spider-Verse», όλες οι ενσαρκώσεις του Spiderman από τα παράλληλα σύμπαντα συνδέονται μεταξύ τους με πολλά βασικά γεγονότα (canon events) που θα πρέπει συμβούν.

Δεν βιώνουν όλοι τα ίδια. Κάθε Spiderman έχει τα δικά του «canon event», είτε πρόκειται για το δάγκωμα μιας ραδιενεργούς αράχνης, είτε για την απώλεια μιας γονικής φιγούρας, είτε για τον θάνατο ενός στενού συνεργάτη και αρχηγού της αστυνομίας. Όμως όλα βρίσκονται στον πυρήνα της ταυτότητας του Spider-Man και κάθε προσπάθεια να αποτραπούν θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του χρόνου και του χώρου, σε μια αποκάλυψη του Spider Verse.



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο