Τα μελλοντικά iPhone ίσως είναι ανθεκτικά σε γρατσουνιές και βαθουλώματα

Η Apple έχει λάβει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό US 11.678.445 B2 από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) για μια πατέντα με τίτλο “Spatial Composites”.

Αυτό έχει σχέση με τη διαδικασία ενσωμάτωσης υλικών όπως το μέταλλο και το κεραμικό στο περίβλημα μιας συσκευής προκειμένου να γίνει πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Όπως σημειώνει η Apple στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τα περιβλήματα από μέταλλο είναι ισχυρά και θα μπορούσαν να είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές, αλλά θα μπορούσαν επίσης να παρεμποδίσουν τις ραδιοσήματα που εισέρχονται ή προέρχονται από τη συσκευή.

Το πλαστικό επίσης δεν θα ήταν κατάλληλο, γιατί μπορεί να μην εμποδίζει τα ραδιοσήματα, αλλά μπορεί εύκολα να γρατσουνιστεί και να βουλώσει. Το κεραμικό περίβλημα θα επέτρεπε επίσης ραδιοσήματα να εισέρχονται και να βγαίνουν από τη συσκευή και θα είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Αλλά το κεραμικό μπορεί επίσης να είναι εύθραυστο.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συζητά τη χρήση και των τριών υλικών σε συνδυασμό για τη δημιουργία πλαστικού περιβλήματος ενσωματωμένου με μέταλλο, κεραμικό, γυαλί και άλλα υλικά.

Αυτά τα υλικά θα ενσωματωθούν πάνω από το πλαστικό για να παρέχουν μια ισορροπία ιδιοτήτων, όπως αντοχή, σκληρότητα, αντίσταση θραύσης, ραδιοδιαφάνεια και αντοχή στις γρατσουνιές ή στην τριβή. Τα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο