Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στους Χάρτες Google

(Credit: Getty Images/Feodora Chiosea)

Έχετε αργήσει σε ένα οικογενειακό δείπνο, πηγαίνετε σε ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον/α που γνωρίσατε στο Tinder ή κάνετε ένα οδοιπορικό σε όλη τη χώρα. Οι Χάρτες Google διευκολύνουν την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας σε πραγματικό χρόνο -προσωρινά ή συνεχώς- με συνεργάτες, γονείς ή προστατευτικούς φίλους.

Η κοινή χρήση τοποθεσίας Google σας επιτρέπει να μοιραστείτε τη θέση σας σε πραγματικό χρόνο με κάποιον για όσο χρονικό διάστημα θέλετε. Μόλις το κάνετε, το εν λόγω άτομο θα μπορεί να δει το όνομά σας, τη φωτογραφία σας, τη θέση της συσκευής σας, πόση ισχύ έχει η μπαταρία της και αν φορτίζει, καθώς και την ώρα άφιξης και αναχώρησης, αν προσθέσει μια ειδοποίηση κοινής χρήσης τοποθεσίας.

Η κοινή χρήση τοποθεσίας λειτουργεί ακόμη και όταν το Ιστορικό τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένο. Αλλά αν λάβετε μια προειδοποίηση κατά το άνοιγμα της κοινής χρήσης τοποθεσίας, μπορεί να οφείλεται σε ένα (ή περισσότερα) από τα παρακάτω: Βρίσκεστε σε χώρα ή περιοχή που δεν επιτρέπει την κοινή χρήση τοποθεσίας ή είστε πολύ νέος για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. (Η…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο