Προσοχή! Αναβαθμίστε άμεσα το Chrome

Η Google ενημερώθηκε από την Microsoft για ένα νέο ελάττωμα «υψηλού κινδύνου» στο πρόγραμμα περιήγησης του Chrome. Ο τεχνολογικός κολοσσός προτρέπει τους χρήστες να προχωρήσουν σε ενημέρωση που θα επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Η νέα ευπάθεια αποτελεί ενός μοτίβου της μηχανή JavaScript V8 της Chrome, η οποία έχει γίνει «ιδιαίτερα ελκυστική για τους επιτιθέμενους στον πραγματικό κόσμο», όπως προειδοποίησε ένας ειδικός της Google στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Με απλά λόγια, η προσφάτως ανακαλυφθείσα ευπάθεια στο Chrome επιτρέπει στους χάκερς να αναλάβουν τον έλεγχο του προγράμματος περιήγησής σας μέσω ενός κακόβουλου κώδικα που κρύβεται μέσα σε μια παραποιημένη ιστοσελίδα HTML.

Η προειδοποίηση έρχεται στον απόηχο ενός καταστροφικού – από πλευράς κυβερνοασφάλειας – καλοκαιριού, όπου σημειώθηκε μεταξύ άλλων η διαρροή του «RockYou2024» η οποία έβγαλε αποκάλυψε 10 δισεκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης σε χάκερς, καθώς και μιας μαζικής παραβίασης των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης των ΗΠΑ.

Πού έχουν πρόσβαση οι χάκερς

Το νέο κενό ασφαλείας στο Chrome, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους χάκερς για την κλοπή κωδικών από το Google Password Manager του προγράμματος περιήγησης, πληροφοριών «αυτόματης συμπλήρωσης» πιστωτικών καρτών και πολλών ακόμα προσωπικών πληροφορίων, αυτά πριν καν ο χρήστης του Chrome υποψιαστεί ότι το σύστημά του έχει παραβιαστεί.

Από…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο