Προειδοποίηση ασφάλειας για όσους έχουν παλιότερο Android smartphone

Οι χρήστες Android με παλαιότερες συσκευές λαμβάνουν ειδοποίηση ότι τα τηλέφωνά τους θα διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο hacking από την επόμενη εβδομάδα.

Η Google πρόκειται να τερματίσει την υποστήριξή της για τηλέφωνα με λογισμικό Android 4.4 KitKat τον Αύγουστο, κάτι που επηρεάζει 47 συσκευές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες ενημερώσεις στο Google Play από τον επόμενο μήνα και μετά.

Η απόφαση έρχεται σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη κυκλοφορία του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος.

Ενώ η Google σημείωσε σε ένα ιστολόγιο προγραμματιστών Android ότι λιγότερο από το ένα τοις εκατό όλων των συσκευών τρέχουν Android KitKat, εάν κρατάτε παλιές συσκευές μπορεί να επηρεαστείτε.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές είχαν ήδη σταματήσει να υποστηρίζουν συσκευές με Android KitKat, πράγμα που σημαίνει ότι η ασφάλειά τους έχει ήδη αποδυναμωθεί.

Πολλές εφαρμογές και παιχνίδια ep;ishw  δεν υποστηρίζουν πλέον το Android 4.4.Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν παλαιότερες εκδόσεις εφαρμογών που οι χρήστες αυτού του συστήματος μπορούν να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

Για να δεις αν σε επηρεάζει η απόφαση αυτή, τσέκαρε την παρακάτω λίστα με τις 47 συσκευές:

Samsung Galaxy S4 Mini LTE GT-i9195 1.5GB RAM 8GB
Samsung Galaxy Note II…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο