Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Μπέζος ως ο 2ος πλουσιότερος στον κόσμο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων Bloomberg Billionaires Index. Με το μερίδιο του 13% στη Meta, η περιουσία του Ζάκερμπεργκ έχει αυξηθεί κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, περισσότερο από οποιοδήποτε μέλος των 500 πλουσιότερων ανθρώπων που παρακολουθεί ο δείκτης.

Η καθαρή περιουσία του Ζάκερμπεργκ έφτασε τα 206,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ξεπερνώντας τα 205,1 δισεκατομμύρια δολάρια του πρώην CEO και προέδρου της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Ο συνιδρυτής του Facebook τώρα ακολουθεί τον επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, κατά περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια, έδειξε ο δείκτης.

Οι μετοχές της Meta έκλεισαν σε υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη στα 582,77 δολάρια, σε ένα άλμα περίπου 68% από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν οι μετοχές της διαπραγματεύονταν στα 346,29 δολάρια. Η άνοδος του «Μr Facebook» στη δεύτερη θέση του δείκτη την Πέμπτη υπογραμμίζει πώς ο προσωπικός του πλούτος έχει αυξηθεί παράλληλα με τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τα αυξανόμενα κέρδη του γίγαντα των social media φέτος.

Η Wall Street επευφημεί συνεχώς τη Meta καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, καθώς η εταιρεία ανέφερε σταθερά τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τον Ιούλιο,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο