Η νέα τάση που ανησυχεί τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας – «Τρομοκρατήθηκα πριν καταλάβω τι συνέβαινε»

Μια δημοφιλής τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται της τελευταίες ημέρες, αλλά έχει προκαλέσει ανησυχία. Η τάση, που είναι εμπνευσμένη από μυθικά πλάσματα, έχει ανησυχήσει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές καταστάσεις για τους νέους.

Η αναζήτηση για το #fairyflying στο TikTok οδηγεί σε βίντεο με ενοχλητικές εικόνες που πολλοί συγκρίνουν με ψεύτικα βίντεο «αυτοκτονίας δια απαγχονισμού», τα οποία φαινομενικά δείχνουν άψυχα, ακέφαλα σώματα να λικνίζονται στον αέρα. Οι TikTokers συμμετέχουν στην πρόκληση – με 66 εκατομμύρια προβολές από την Τετάρτη – δημοσιεύοντας παρόμοια βίντεο με τις ανησυχητικές εικόνες.

Σε ένα κλιπ 11 δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου, η δημιουργός περιεχομένου @emmytherattypatty φαίνεται αιωρείται στον αέρα, ενώ το κεφάλι της είναι καλυμμένο. Με μια ματιά, φαίνεται σαν να κρεμιέται, αλλά στην πραγματικότητα στέκεται πάνω στο κομοδίνο με τα Crocs να κρέμονται από τις φτέρνες της, ενώ κουνάει τα χέρια της.

«Τρομοκρατήθηκα πριν καταλάβω τι συνέβαινε», έγραψε ένας ανήσυχος σχολιαστής κάτω από το viral βίντεο με τις 3 εκατομμύρια προβολές.

Η Post απευθύνθηκε στο TikTok για να σχολιάσει πώς η πλατφόρμα μπορεί να καταπολεμήσει αυτή τη νέα viral τάση – καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το δυνητικά επικίνδυνο περιεχόμενο. Η εφαρμογή έχει προηγουμένως καταρρίψει τις κατηγορίες ότι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο