Επιστολή «βόμβα» από Ζάκερμπεργκ: «Ο Μπάιντεν με πίεσε να λογοκρίνω αναρτήσεις για τον κορονοϊό»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, παραδέχτηκε χθες (26/8) ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε το Facebook να λογοκρίνει το περιεχόμενο του για την COVID-19 και αναγνώρισε ότι ήταν λάθος να καταπνίξει την είδηση του διαβόητου φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν από το The Post.

Σε μια εκρηκτική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, εκπρόσωπο Τζιμ Τζόρνταν (Ρεπουμπλικανό από το Οχάιο), ο Ζάκερμπεργκ έγραψε ότι «ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τη Μeta να «λογοκρίνει» περιεχόμενο που σχετίζεται με την πανδημία του κορoνοϊού το 2021.

Το περιεχόμενο που ζήτησε η κυβέρνηση Μπάιντεν να καταργήσει o κολοσσός περιελάμβανε «χιούμορ και σάτιρα», σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, και είπε ότι λυπάται που συμμορφώθηκε με ορισμένες απαιτήσεις.Γι’ αυτό το λόγο είπε ότι σκοπεύει να μείνει πολιτικά «ουδέτερος» στη νέα εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι’ αυτό», έγραψε στην επιστολή, η οποία αναρτήθηκε στο Χ από την επιτροπή. «Αισθάνομαι έντονα ότι δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο τα πρότυπα περιεχομένου μας λόγω της πίεσης από οποιαδήποτε διοίκηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση — και είμαστε έτοιμοι να το απωθήσουμε αν συμβεί ξανά κάτι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο