Επείγον από Google: Προθεσμία 72 ωρών για ενημέρωση του Chrome

Σε μία σοβαρή προειδοποίηση προχώρησαν αξιωματούχοι του κυβερνοχώρου των ΗΠΑ, δίνοντας ένα περιθώριο 72 ωρών στους χρήστες της Google να ενημερώσουν τον Chrome για να διορθώσουν ενεργές ευπάθειες.

Τα exploits επιτρέπουν στους χάκερ να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ένα σύστημα χρησιμοποιώντας σφάλματα στη μνήμη, επιτρέποντάς τους να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Κυβερνοασφάλειας και Υποδομών (CISA) πρόσθεσε και τις δύο απειλές στη λίστα γνωστών ευπαθειών εκμετάλλευσης, δίνοντας εντολή στο κυβερνητικό προσωπικό να ενημερώσει τον Chrome έως τις 18 Σεπτεμβρίου για να λάβει διορθώσεις.

Ο οργανισμός, ωστόσο, εξέδωσε την προειδοποίηση προς το κοινό, προτρέποντάς τους να τηρήσουν το ίδιο χρονοδιάγραμμα για να προστατεύσουν τις συσκευές τους.

“Το Chrome ελέγχει τακτικά για νέες ενημερώσεις και όταν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, την εφαρμόζει αυτόματα όταν κλείνετε και ανοίγετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης”, μοιράστηκε η Google.

Αλλά για τους χρήστες που δεν έχουν ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης εδώ και αρκετό καιρό, ο τεχνολογικός γίγαντας τους προτρέπει να το κάνουν.

Μόλις ανοίξει, κλείστε το Chrome και ανοίξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Κάνε εγγραφή…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο