Ασάνζ: Πέρασε την πρώτη του νύxτα ως ελεύθερος έπειτα από 14 χρόνια

Ο Ασάνζ δεν έχει κάνει δημόσιες δηλώσεις μετά την απελευθέρωσή του – Σχεδιάζει να χαρεί την ελευθερία του

Ο Τζούλιαν Ασάνζ πέρασε χθες στην πατρίδα του, την Αυστραλία, την πρώτη του νύκτα ως ελεύθερος άνθρωπος έπειτα από 14 χρόνια, αν και η αντιπολίτευση στη χώρα προειδοποίησε σήμερα την κυβέρνηση να μην παρουσιάζει τον ιδρυτή του WikiLeaks σαν ήρωα.

Ο Ασάνζ προσγειώθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ (τοπική ώρα) στην Καμπέρα, όπου τον περίμεναν ενθουσιασμένοι η σύζυγός του Στέλλα και ο πατέρας του Τζον Σίπτον, όπως και μερικοί υποστηρικτές του. Νωρίτερα είχε δηλώσει ένοχος για παραβίαση της νομοθεσίας περί κατασκοπείας στο αμερικανικό, ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαϊπάν, ενός νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η δικαστής στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο. Η Στέλλα Ασάνζ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει τι θα κάνει στη συνέχεια ο Τζούλιαν και ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά του.

30 ? true : false; var REFRESH_KEY = ‘refreshOnView’; var REFRESH_VALUE = autoRefresh ? ‘yes’ : ‘no’; if (sizes) { definedSlot = googletag.defineSlot(code, size, divId) .setTargeting(REFRESH_KEY, REFRESH_VALUE) .addService(googletag.pubads()) .defineSizeMapping(getSizeMapping(googletag, sizes)); } else { definedSlot = googletag.defineSlot(code, size, divId) .setTargeting(REFRESH_KEY, REFRESH_VALUE) .addService(googletag.pubads()); } if (autoRefresh) { console.log(`refresh of…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο