Άγνωστη μάρκα στις πέντε κορυφαίες σε αποστολές smartphone

Μια άγνωστη μάρκα κατάφερε να μπει στη λίστα με τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές smartphone που πέτυχαν τις περισσότερες αποστολές, σύμφωνα με την Canalys που μόλις δημοσίευσε τους αριθμούς για το δεύτερο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Ο λόγος για την Transsion, η οποία απέστειλε 22,7 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντας αύξηση 22% από έτος σε έτος, δίνοντας στην εταιρεία μερίδιο αγοράς 9% από 6% πέρυσι. Η κινεζική εταιρεία κρύβεται πίσω από τις μάρκες Tecno, Infinix και iTel και μπόρεσε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη στις αφρικανικές αγορές και την πρόσφατη επέκταση σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

Τις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι κλασικοί μεγάλοι παίκτες. H Samsung παρέδωσε 53 εκατομμύρια μονάδες. Αν και ήταν μείωση 14% από το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το ηγετικό μερίδιο αγοράς της Samsung παρέμεινε σταθερό στο 21%. Παρόλο που η Apple είδε τις αποστολές της, στα 43 εκατομμύρια, να μειώνονται 13% σε ετήσια βάση, το iPhone κατάφερε να διατηρήσει σταθερό το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά, στο 17%.

Η Xiaomi απέστειλε 33,2 εκατομμύρια smartphone κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αρκετά καλά για την τρίτη θέση. Η εταιρεία απέστειλε 16% λιγότερα κινητά τηλέφωνα από τον αριθμό που…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο