Ώρες αγωνίας για τα κορίτσια στο Αφγανιστάν που παραμένουν κλεισμένα στο σπίτι μέχρι να πάρουν αποφάσεις οι Ταλιμπάν


Καθώς οι εβδομάδες περνούν στο Αφγανιστάν, η νέα διοίκηση των Ταλιμπάν δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα ξανανοίξει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα κορίτσια, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν κλεισμένα στο σπίτι, ενώ οι αδελφοί τους επέστρεψαν στις τάξεις τους. Δύο εβδομάδες αφότου τα αγόρια που φοιτούν στις τάξεις άνω της έκτης δημοτικού μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σχολείο, η κυβέρνηση λέει ότι εργάζεται για να καταστήσει δυνατό και για τα κορίτσια να κάνουν το ίδιο.

«Αυτό που ζητάω από το Ισλαμικό Εμιράτο είναι να επιτραπεί στα κορίτσια να επιστρέψουν στο σχολείο», είπε η Μάρουα, ένα κορίτσι στην Καμπούλ. «Επίσης, θα πρέπει να επιτραπεί και στις γυναίκες εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στο σχολείο και να διδάξουν τα κορίτσια».

«Ονειρεύομαι να γίνω γιατρός για να υπηρετώ τους ανθρώπους, τη χώρα μου και την οικογένειά και να εργαστώ στην κοινότητα, όμως τώρα δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το μέλλον μου», συμπλήρωσε η ίδια. Το θέμα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς ο υπόλοιπος κόσμος, του οποίου τα χρήματα στήριξης χρειάζεται απεγνωσμένα το Αφγανιστάν, επιχειρεί να καταλάβει εάν η νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν θα δώσει στις γυναίκες και τα παιδιά μεγαλύτερες ελευθερίες σε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο