Όσκαρ 2022: Δύο ζευγάρια ηθοποιών διεκδικούν βραβεία


Δύο ζευγάρια ηθοποιών είναι φέτος υποψήφια για Όσκαρ και διεκδικούν τρόπαια στην τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, στις 27 Μαρτίου.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ, που είναι παντρεμένοι από το 2010, είναι υποψήφιοι αντίστοιχα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο Μπαρδέμ κέρδισε την υποψηφιότητα για την ερμηνεία του στην ταινία «Being the Ricardos» και η Κρουζ για τον ρόλο της στην ταινία «Parallel Mothers» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Στο «Being the Ricardos», κατά τη διάρκεια μια εβδομάδας στην παραγωγή του «I Love Lucy» – από την ανάγνωση της Δευτέρας ως το γύρισμα με το κοινό την Παρασκευή – η Λουσίλ Μπολ (Νικόλ Κίντμαν) και ο Ντέζι Αρνάζ (Χαβιέρ Μπαρδέμ) έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά προσωπικών και επαγγελματικών δυσκολιών που απειλούν τη σειρά τους, τις καριέρες τους και τον γάμο τους, στο παρασκηνιακό δράμα του Άαρον Σόρκιν.

Η ταινία «Parallel Mothers» επικεντρώνεται σε δύο ετοιμόγεννες γυναίκες που συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους και βρίσκονται εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο