Χωρίς Facebook σε όλο τον κόσμο – Η πρώτη νύχτα μετά από 15 χρόνια – «Κάτω» και Instagram

Και ξαφνικά… Facebook τέλος. Για πόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη. Γιατί, επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμη. Γενικά δεν γνωρίζουμε ακόμη.

Άλλωστε όταν σταμάτησε το Facebook να λειτουργεί, λίγο μετά τις 18:30 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) το απόγευμα της Δευτέρας, 04.10.2021, μπορούσε να φανταστεί κανείς πως θα φτάναμε ως εδώ;

Δηλαδή με τον «κολοσσό» των social media… out of order για πάνω από πέντε ώρες; Μαζί του -δηλαδή εκτός λειτουργίας- και τα «αδερφάκια» του. Το Instagram, το Whatsapp, το Messenger.

Είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος «ζει» χωρίς το Facebook 15 ολόκληρα χρόνια μετά το 2006, όταν το «παιδί» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγινε προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη άνω των 13 ετών, δυο χρόνια μετά την δημιουργία του.

Από τότε, η παρουσία του Facebook στην καθημερινότητα εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο ήταν τόσο έντονη, που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε την αποψινή νύχτα ως μια τομή. Την πρώτη νύχτα χωρίς την πλατφόρμα που αποτελεί τον «κορωνίδα» των social media που έφεραν κατακλυσμιαίες αλλαγές στις ζωές όλων μας τα τελευταία χρόνια.

Τι συνέβη με το Facebook;

Η είδηση φιγουράρει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο