Χρόνια πολλά Google! Η κορυφαία μηχανή αναζήτησης γίνεται 23 ετών

Γενέθλια έχει σήμερα (27/9) η Google! Η κορυφαία μηχανή αναζήτησης «κλείνει» 23 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα από τα αγαπημένα μας doodle.

Το δημιούργημα των Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν ξεκίνησε ως ένα ερευνητικό πρόγραμμα κι εξελίχθηκε στη διασημότερη εταιρία παγκοσμίως.

ειδησεισ

Οι Πέιτζ και Μπριν ξεκίνησαν τη δημιουργία του όταν έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο του Στάφορντ και φρόντισαν να το… ξεχωρίσουν σε σχέση με τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης. Συγκεκριμένα, την ώρα που οι υπόλοιπες κατέτασσαν τα αποτελέσματα τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στη σελίδα, η Google ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Όσο για το πως προέκυψε το όνομα «Google». Η λέξη προήλθε από τον αναγραμματισμό του «googol», όπως ήθελε να ονομάσει τη μηχανή αναζήτησης ο Πέιτζ. Αποτελεί τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Οι Πέιτζ και Μπριν καταχώρησαν το…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο