Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ντοπέ το κορίτσι-«θαύμα» του καλλιτεχνικού πατινάζ


Το όνομα της Καμίλα Βαλίεβα είναι το πιο πολυσυζητημένο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο -και όχι άδικα. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η νεαρή Ρωσίδα έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή. Υπό αμφισβήτηση το χρυσό της «ντοπέ» 15χρονης Ρωσίδας Για τον λόγο αυτό, αίσθηση προκαλoύν τα δημοσιεύματα δύο ρωσικών εφημερίδων, τα οποία αναπαράγει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που γράφουν ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική στην τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η RBC και η Kommersant δεν αποκαλύπτουν τις πηγές τους για την πληροφορία ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Νωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ασκήσει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο