Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αγώνας δρόμου για να βρεθούν ζωντανά τα ζώα που αγνοούνται


Μη κερδοσκοπικοί φιλοζωικοί οργανισμοί και ομάδες εθελοντών έχουν ριχτεί για δεύτερη μέρα στη μάχη για τον εντοπισμό όλο και περισσότερων ζώων στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, καθώς πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες τους, που εξακολουθούν να τα αναζητούν. Ήδη πολλοί είναι αυτοί που τα έχουν αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media και σπεύδουν να τα παραλάβουν από τους κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού, που στήθηκε από την πρώτη κιόλας ώρα για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dog’s Voice μόνο χθες παρά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις βρέθηκαν 30 ζώα, καθώς και 8 επιπλέον γάτες που νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Όλα σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρικούς σταθμούς της ΕΔΚΕ και του Αλεξάνδρου Προκοπίου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πολλά από τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς φιλοξενίες ενώ άλλα πιο τυχερά κατάφεραν να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους. Σημαντικό είναι επίσης πως πάνω από 794 άτομα έχουν συμπληρώσει τη φόρμα φιλοξενίας ζώων σε δικούς τους χώρους με τα μέλη του οργανισμού να ελέγχουν συνεχώς την καταλληλότητα τους ώστε να μεταφερθούν εκεί…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο