Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει φέτος – Οι φοροελαφρύνσεις και οι απαλλαγές για τους πληττόμενους


Με αλλαγές ξεκινά στα μέσα Μαΐου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για πάνω από 8 εκατ. φορολογουμένους με το οικονομικό επιτελείο να επιχειρεί να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις της πανδημίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με μια σειρά φοροελαφρύνσεων. Μέσω της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, ακυρώνεται το πέναλτι φόρου 22% που επιβάλλεται στο ποσό του εισοδήματος που δεν έχει καλυφθεί με ηλεκτρονικές αποδείξεις για τους πληττόμενους φορολογουμένους και όσους είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ παράλληλα έπεσε «κόφτης» κατά 50% και διαμορφώνεται στο 11% το πρόστιμο για τους φορολογουμένους που δεν έχουν αγγίξει το όριο του 30% στις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές, αλλά έχουν καλύψει τουλάχιστον το 20%.

Επίσης, απενεργοποιούνται φέτος τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πληττόμενους φορολογουμένους, με σκοπό της διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια, ενώ δίνεται νέα ευκαιρία στα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν φέτος χωριστές φορολογικές δηλώσεις για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Τι προβλέπεται
Καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2020 σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη καταβάλλεται μέχρι 30 Ιουλίου 2021 και η τελευταία έως και 28 Φεβρουαρίου 2021.

Παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η δήλωση…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο