Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «Ο νόμος εφαρμόστηκε»


Σε σχόλιό του για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διεμήνυσε ότι «ο νόμος για τις συγκεντρώσεις εφαρμόστηκε και σήμερα κανονικά. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, κινήθηκε σε μία λωρίδα στην λεωφόρο Αμαλίας και στην Πανεπιστημίου». «Η αστυνομία είχε οργανώσει απαραίτητο φραγμό κρατώντας ανοιχτό το δρόμο μπροστά από τη Βουλή και η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίστηκε κανονικά», σημειώνεται επίσης από το υπουργείο.

Ανακοίνωση εξέδωσε, την ίδια ώρα, και η ΓΑΔΑ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε ενάντια στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση. Την 18.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Ομοσπονδιών και εκπαιδευτικών κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν (800) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Με τις κατάλληλες κινήσεις, ρίψη νερού από το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους, και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αμαλίας, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

«Για τα συμβάντα στη συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών», επισημαίνεται σε άλλο σημείο της…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο