Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αλλά ζητά… την υποχρεωτική εφαρμογή του


Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της στο θέμα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά αφού όπως διερωτάται, «είναι κατά ή υπέρ της διευθέτησης εργασίας;». Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δύο μόλις ώρες μετά τη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά, η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οι βουλευτές Βαρδάκης και Νοτοπούλου με κοινοβουλευτική αναφορά ζητούν από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να κηρύξει ως υποχρεωτική την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων η οποία προβλέπει διευθέτηση εργασίας.

Ασκώντας κριτική, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ με το ένα χέρι ξιφουλκεί κατά της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, επειδή δήθεν καταργεί το 8ωρο και με το άλλο «πιέζει για την εφαρμογή της. Από τη μια συμφωνεί με την εργασία τις Κυριακές και αργίες και από την άλλη κόπτεται για εξάντληση των εργαζόμενων που δήθεν θα επιφέρει το νομοσχέδιο».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Δεν πέρασαν ούτε δύο ώρες από τη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά όπου ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση για δήθεν κατάργηση του 8ώρου με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο