Τo Google Maps απενεργοποιεί προσωρινά τα ζωντανά δεδομένα κυκλοφορίας στην Ουκρανία

Τα εργαλεία των Google Maps που δίνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πλήθος και τις συνθήκες κυκλοφορίας στην Ουκρανία, έχουν απενεργοποιηθεί προσωρινά παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Reuters, αυτό έγινε για την «για την ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων στη χώρα», οι οποίες δέχονται επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Εταιρείες όπως η Google, λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Ουκρανών χρηστών κατά τη διάρκεια αυτού που η Ρωσία αποκάλεσε «ειδική επιχείρηση» στην περιοχή. Από την εισβολή της Πέμπτης, σχεδόν 400.000 άμαχοι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, αναφέρει το Reuters. Οι ζωντανές πληροφορίες κυκλοφορίας παραμένουν διαθέσιμες στους τοπικούς χρήστες.

Η εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει τις δυνάμεις εισβολής απευθείας σε ένα στόχο ή να χρησιμεύσει ως εργαλείο οπτικοποίησης για την στρατιωτική τους δράση. Χάρη στα Google Maps, ο Jeffrey Lewis ήξερε ότι θα γινόταν επίθεση ώρες πριν δημοσιοποιηθούν τα νέα την περασμένη εβδομάδα.

Η Washington Post ανέφερε ότι ο Lewis, καθηγητής που ειδικεύεται στον έλεγχο των όπλων στο Middlebury Institute of International Studies της Καλιφόρνια, μαζί με μια ομάδα φοιτητών, παρακολουθούσε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο