Τύρναβος: Έβαλαν φωτιά στο… τσίπουρο οι παραγωγοί


Φωτιά με τσίπουρο άναψαν αγρότες στην Εθνική Οδό Λαρίσης – Κοζάνης (στο ύψος του Τυρνάβου), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετονομασία του προϊόντος. Σήμερα, το απόγευμα, αγρότες από τον Τύρναβο και τα γύρω χωριά έκλεισαν τον δρόμο στην Εθνική Οδό Λαρίσης-Κοζάνης και έκαψαν το τσίπουρο της περιοχής, βάζοντας φωτιά σε ένα σημείο της ασφάλτου. Έβαλαν φωτιά στο τσίπουρο οι παραγωγοί Τυρνάβου Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η μετονομασία του προϊόντος (τσίπουρο Τυρνάβου) που παράγουν οι ίδιοι στα καζάνια τους, σε απόσταγμα φρούτων, ονομάζοντάς το «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρου».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου τόνισε στο GRTimes.gr πως η «ονομασία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι το παν για την περιοχή, και με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «καίγεται» η αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής, παραδίδοντας το τσίπουρο στις μεγάλες ποτοβιομηχανίες.

καψιμο_τσιπουρο_αγροτεςκαψιμο_τσιπουρο_αγροτες1

Οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Λαρίσης – Κοζάνης (ύψος του Τυρνάβου) λίγο μετά τις 17:00 μ.μ., στήνοντας μπλόκο στον δρόμο, όπως πραγματοποιείται καθημερινά για μία ώρα.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο