Το WhatsApp αντιμετωπίζει πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη για παραβιάσεις απορρήτου

Το WhatsApp αντιμετωπίζει πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη, για την παραβίαση των νόμων περί απορρήτου του GDPR (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων) της περιοχής. Το υψηλότερο πρόστιμο που έχει εκδοθεί ποτέ.

Η ρυθμιστική αρχή άρχισε να ελέγχει το WhatsApp που ανήκει στο Facebook, το 2018, για το αν οι πολιτικές απορρήτου του ήταν αρκετά σαφείς. Η έρευνα κάλυψε πτυχές για το πώς το WhatsApp συλλέγει, αποθηκεύει και μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών και εάν κοινοποιεί αυτές τις πολιτικές στο κοινό. Σύμφωνα με την Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, το WhatsApp παρέβη τις υποχρεώσεις του GDPR σύμφωνα με το άρθρο 13 και το άρθρο 12, όπου ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων του με έναν συνοπτικό, διαφανή και κατανοητό τρόπο.

Το Facebook δεν συμφωνεί με αυτήν την απόφαση και σκοπεύει να ασκήσει έφεση. «Δουλέψαμε για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχουμε είναι κατανοητές και περιεκτικές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της WhatsApp. «Διαφωνούμε με τη σημερινή απόφαση σχετικά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο