Το Uber πληρώνει εκατομμύρια για να διευθετήσει αγωγή για τέλη χρόνου αναμονής αναβατών με αναπηρία

(Credit: Getty Images/Nathan Stirk)

Αυτήν την εβδομάδα το Uber συμφώνησε να πληρώσει εκατομμύρια για να διευθετήσει μια αγωγή που κατηγορούσε την εταιρεία rideshare για παραβίαση του νόμου για τους Αμερικανούς με Αναπηρίες (ADA), χρεώνοντας τέλη χρόνου αναμονής σε αναβάτες με αναπηρία που χρειάζονταν επιπλέον χρόνο για να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους.

Περισσότεροι από 65.000 χρήστες θα λάβουν αποζημίωση, αφού χρεώθηκαν τέλη αναμονής για περισσότερα από δύο λεπτά για να μπουν σε ένα αυτοκίνητο Uber, παρά το γεγονός ότι χρειάζονται επιπλέον χρόνο, για να αποσυναρμολογήσουν και να αποθηκεύσουν ένα αναπηρικό καροτσάκι ή περιπατητή.

Το Uber το 2016 άρχισε να χρεώνει στους πελάτες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες με ποινή ανά λεπτό εάν ο οδηγός έμεινε να περιμένει για περισσότερα από δύο λεπτά στο σημείο παραλαβής. Ωστόσο, η αγωγή, που υποβλήθηκε τον Νοέμβριο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ισχυρίζεται ότι το Uber παραβίασε την ADA αποτυγχάνοντας να τροποποιήσει “εύλογα” το τέλος χρόνου αναμονής —ακόμα και όταν γνώριζε την ανάγκη ενός επιβάτη για επιπλέον χρόνο.

“Τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας ή να…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο