Το TikTok θα απαγορευτεί στα κινητά των Ολλανδών δημόσιων υπαλλήλων

Το ολλανδικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει τα βήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και θα προβεί στην απαγόρευση εγκατάστασης του κινέζικου μέσου κοινωνικής δικτύωσης TikTok στους Ολλανδούς δημόσιους υπάλληλους, στα επαγγελματικά τους τηλέφωνα. Η απόφαση πάρθηκε, καθώς η Κίνα θεωρείται μια από τις «χώρες με επιθετικό κυβερνοπρόγραμμα που έχει στόχο την Ολλανδία ή τα ολλανδικά συμφέροντα».

Η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών AIVD κατέταξε την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα στις χώρες που έχουν τέτοιου είδους επιθετικό κυβερνοπρόγραμμα, το οποίο εγείρει τον κίνδυνο κατασκοπείας.

Αυτό τον μήνα, και το Βέλγιο απαγόρευσε το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρία ByteDance, από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της εταιρίας λέει πως η ίδια βρίσκεται «σε καθοριστικό σημείο»

Ο διευθύνων σύμβουλος τους TikTok, Σόου Ζι Τσιου, δήλωσε ότι η εταιρία βρίσκεται σε καθοριστική στιγμή, καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί βουλευτές επιδιώκουν να απαγορεύσουν την εφαρμογή, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο Τσιου, που θα μιλήσει την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως «ορισμένοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να μιλούν για απαγόρευση του TikTok. Τώρα αυτό μπορεί να αφαιρέσει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο