Το TikTok αποκαλύπτει ότι μάλλον χρησιμοποιείτε λάθος το φούρνο μικροκυμάτων σας και η επιστήμη συμφωνεί

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάτι τόσο απλό όσο το ζέσταμα ενός γεύματος στο φούρνο μικροκυμάτων θα μπορούσαμε να το κάνουμε λάθος. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο και διαφωτιστικό βίντεο στο TikTok φαίνεται ότι πολλοί από εμάς το κάναμε (και ίσως το κάνουμε ακόμα), τελείως λάθος.

Διάσημος για την ευκολία του, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ζεσταθεί το φαγητό μας. Ωστόσο αν βάζετε τα γεύματά σας στη μέση της περιστρεφόμενης πλάκας, με λύπη σας ενημερώνουμε ότι παραπλανούσατε την τεχνολογία όλο αυτό το διάστημα και εκείνη δεν ανταποκρινόταν.

«Ξέρεις πότε ζεσταίνεις το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων και κάποια μέρη του είναι αρκετά ζεστά ώστε να σου καίει το στόμα και το άλλο μέρος του είναι παγωμένο;» ξεκινά το βίντεο. «Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή δεν πρέπει να έχετε το φαγητό σας στη μέση του πιάτου εδώ. Θα πρέπει να βρίσκεται στην άκρη, ώστε να μπορεί πραγματικά να περιστρέφεται και να μαγειρεύει ομοιόμορφα».

Σε αυτό συμφωνεί και η επιστήμη να ξέρετε

Τώρα, αν αισθάνεστε λίγο (άνισα) καμένος από μια τέτοια αποκάλυψη και αμφισβητείτε την εγκυρότητα κάποιου τυχαίου ατόμου στο TikTok – συγχαρητήρια, καταφέρατε να έχετε το είδος της κριτικής σκέψης που τόσο χρειαζόμαστε σε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο