Το Netflix αποφεύγει τους φόρους του App Store με μια νέα εξωτερική σελίδα εγγραφής σε iOS συσκευές

(Credit: Getty Images/NurPhoto/Jaap Arriens)

Οι χρήστες iPhone και iPad που επιθυμούν να εγγραφούν στο Netflix μέσω της εφαρμογής για iOS ανακατευθύνονται σε έναν εξωτερικό ιστότοπο, ο οποίος καταργεί την ανάγκη πληρωμής του φόρου του App Store.

Όπως αναφέρει το 9To5Mac, η ανακατεύθυνση φαίνεται να κυκλοφορεί παγκοσμίως και εκμεταλλεύεται ένα νέο API του iOS που επιτρέπει σε εφαρμογές που θεωρούνται “reader apps” να εγγράφουν νέους χρήστες και να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους εκτός του App Store.

Τα reader apps, όπως περιγράφονται από την Apple, παρέχουν έναν ή περισσότερους τύπους ψηφιακού περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένων περιοδικών, εφημερίδων, βιβλίων, ήχου, μουσικής ή βίντεο) ως κύρια λειτουργία. Αυτό περιλαμβάνει δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Spotify, το Zinio, το Amazon Kindle και το YouTube.

Στην περίπτωση του Netflix, οι νέοι πελάτες εκτρέπονται σε ξεχωριστό ιστότοπο με το πάτημα ενός κουμπιού στην εφαρμογή για να εισαγάγουν προσωπικά δεδομένα, να επιλέξουν έναν τρόπο πληρωμής και ένα συνδρομητικό πρόγραμμα. Αυτή η ενημέρωση διασφαλίζει ότι οι συναλλαγές δεν είναι πλέον ευθύνη της Apple και επομένως όλη η διαχείριση συνδρομών ολοκληρώνεται από το Netflix….

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο