Το…meta του Facebook, η κρίση αξιοπιστίας και οι αντιδράσεις στο «λίφτινγκ»

Η πολυσυζητημένη νέα εποχή του Facebook και η αλλαγή του ονόματος του κολοσσού προκάλεσε απογοήτευση και αναστάτωση. Το «λίφτινγκ» σημειώνεται την ώρα που ο κολοσσός των social media αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία και κάποιοι θεωρούν ότι ο «κος Facebook» επιδίδεται απλά σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο CEO της Facebook ανακοίνωσε το όραμά του για το μέλλον της εταιρίας του με φόντο τις διαρροές, τα σκάνδαλα και τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

«Ανακοινώνουμε τη Meta – το νέο όνομα της εταιρείας Facebook», ανέφερε ο τεχνολογικός γίγαντας σε ένα tweet. «Το Meta βοηθά στη δημιουργία του metaverse, ενός μέρους όπου θα παίζουμε και θα συνδεόμαστε σε 3D. Καλώς ήρθατε στο επόμενο κεφάλαιο της κοινωνικής σύνδεσης»

To metaverse του FacebookΑ.Ρ

Tο rebranding έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά από κρίσεις δημοσίων σχέσεων. Ένας τεράστιος όγκος από έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα -γνωστά ως Facebook Papers- αποκάλυψαν τις εσωτερικές λειτουργίες της εταιρείας.

Η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και πρώην εργαζόμενη στον κολοσσό Φράνσις Χάουγκεν κατήγγειλε μεταξύ…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο