Το LinkedIn αποχώρησε από την Κίνα και οι νέοι ψάχνουν δουλειά μέσω Tinder

Νέοι επαγγελματίες στην Κίνα βρήκαν έναν διαφορετικό τρόπο να προβάλουν τα βιογραφικά τους αναζητώντας εργασία, μετά την αποχώρηση της δημοφιλούς πλατφόρμας LinkedIn από τη χώρα. Ο νέος τόπος δικτύωσης αναζήτησης εργασίας είναι το Tinder, σύμφωνα με το κινεζικό Sixth Tone .

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την στατιστική αρχή της Κίνας, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα έφτασε τον Ιούνιο στο ιστορικό υψηλό του 21.3%. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου ανέφερε στο Sixth Tone πως η εφαρμογή γνωριμιών Tinder αποδεικνύεται επαγγελματικά χρήσιμη.

Η διαδικτυακή γνωριμία της, που κατέληξε σε ραντεβού, τις έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πως να εξασφαλίσει μια πρακτική άσκηση σε μια εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Άλλοι νέοι ανέφεραν επίσης πως έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή γνωριμιών για να εντοπίσουν ευκαιρίες εργασίας.

Μια 22χρονη δήλωσε πως είχε υποβάλει αίτηση για εργασία σε περισσότερες από 30 εταιρείες με συμβατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας email και ιστοσελίδες με αγγελίες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Στην απόγνωσή της αποφάσισε να αναρτήσει φωτογραφίες στο Tinder, που συνοδεύονταν από το εξής μήνυμα με μεγάλα κόκκινα γράμματα: «Ψάχνει κάποιος για υπάλληλο; Αυτή τη στιγμή ψάχνω δουλειά. Προσλάβετέ με».  

Το φαινόμενο φαίνεται πως λαμβάνει σημαντικές κοινωνικές διαστάσεις. Μάλιστα σε άλλες κινέζικες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται συμβουλές από…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο