Το Google Messages λαμβάνει κρυπτογράφηση end-to-end στις Android συσκευές

(Credit: Getty Images/Tim Robberts)

Οι ομαδικές γραπτές συνομιλίες μεταξύ των Android χρηστών, γίνονται λίγο πιο ασφαλείς, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι στη συνομιλία χρησιμοποιούν την beta έκδοση της εφαρμογής Messages της Google.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί την αναβάθμιση που προσφέρει end to end κρυπτογράφηση στις ομαδικές συνομιλίες, μέσω μιας ανάρτησης στο blog της, η οποία είχε ως θέμα, την 30ή επέτειο από το πρώτο μήνυμα κειμένου που ελήφθη σε τηλέφωνο μέσω ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Η κρυπτογράφηση αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μέσω της beta έκδοσης της εφαρμογής Messages της Google, στην οποία όμως δεν θα έχουν όλοι άμεσα πρόσβαση σε αυτήν. Η ανάρτηση της εταιρίας αναφέρει ότι αυτή η δυνατότητα «θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένους χρήστες μέσω της open beta έκδοσης τις επόμενες εβδομάδες». Για να ελέγξετε αν έχετε πρόσβαση, απλώς εγγραφείτε ως δοκιμαστής, για να ξεκλειδώσετε την έκδοση beta του Messages.

Η Google πέρασε μεγάλο μέρος της τελευταίας πενταετίας, προσπαθώντας να αντικαταστήσει την SMS υπηρεσία με την RCS, συντομογραφία του “Rich Communications Services”. Αυτό το πρότυπο που…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο