Το Find My του iPhone βοήθησε διασώστες να εντοπίσουν θύμα τροχαίου

To Crash Detection και το SOS μέσω δορυφόρου έχουν πολυδιαφημιστεί για το πόσο μπορούν να φανούν χρήσιμα σε δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχει, όμως, και μια απλούστερη εφαρμογή, το Find My, που μπορεί επίσης να βοηθήσει σε μια επικίνδυνη συνθήκη.

Το βράδυ της Κυριακής μετά από μια χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση, μια γυναίκα ενεπλάκη σε τροχαίο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, πέφτοντας κάτω από ένα λόφο στην άκρη του δρόμου, σε βάθος 60 μέτρων. Η οικογένειά της, βλέποντας ότι δεν επιστρέφει στο σπίτι και ανησυχώντας για εκείνη, ενεργοποίησε τη λειτουργία Find My για να εντοπίσει την τοποθεσία της.

Όταν είδαν το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε μια τοποθεσία εκτός αυτοκινητοδρόμου στο χάρτη, επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η όλη ιστορία έγινε γνωστή από μια ανάρτηση της πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Σαν Μπερναντίνο στο Facebook. Φτάνοντας στο σημείο, εντόπισαν τη γυναίκα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε διανυκτερεύσει στο όχημα μετά τη σύγκρουση.

Οι πυροσβέστες-παραϊατρικοί χρησιμοποίησαν προηγμένα μηχανήματα life support και ένα σύστημα σχοινιού για να ανυψώσουν τη γυναίκα και τους διασώστες της από το σημείο και να επιστρέψουν στο δρόμο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

“Η ασθενής πιθανότατα βρισκόταν στο τρακαρισμένο όχημά της κατά τη διάρκεια της νύχτας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο