Το Facebook «έπεσε», το Τelegram ανέβηκε: «Ο θάνατός σου η ζωή μου» για τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Η εξάωρη διακοπή λειτουργίας του Facebook -και των θυγατρικών του Instagram και Whatsapp- που αναστάτωσε χθες τον πλανήτη ωφέλησε τους μεγάλους ανταγωνιστές. Και έκανε εκατομμύρια χρήστες να αναζητήσουν νέους ασφαλείς τρόπους επικοινωνίας.

Το…φιάσκο του Facebook έδωσε το φιλί της ζωής στους μεγάλους ανταγωνιστές του. Υπάλληλοι της εταιρείας εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως το «μπλακάουτ» στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Και ενώ η παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα επιχειρεί ακόμη να λύσει το γρίφο, η κατάρρευση του Facebook «έστειλε» εκατομμύρια χρήστες στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και Signal.

Και οι δύο είδαν τους χρήστες τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της διακοπής του Facebook. Εκατομμύρια νέοι χρήστες προσχώρησαν στο Signal, μία εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές της οποίας το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι οτι δίνει έμφαση στην ασφάλεια. Tην έχει εγκρίνει μεταξύ άλλων o Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος των NSA και CIA που αποκάλυψε στοιχεία για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο